Χατζηδάκης: Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joost Koorte είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joost Koorte είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου εστιάζοντας στην ανάγκη υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής προσέγγισης σε όλους τους τομείς. Μεταξύ άλλων περιέγραψε το νέο πλαίσιο για την τηλεργασία, το οποίο είναι ένα από τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη και τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο τομέα της κατάρτισης, με στόχο την αξιοποίηση -και όχι απλώς απορρόφηση- των κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων.

Από την πλευρά του ο κ. Korte περιέγραψε τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της απασχόλησης, ενώ εξήρε τις επιδόσεις της Ελλάδας στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων στην αγορά εργασίας καθιστά ακόμα πιο επιτακτική τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το σχεδιασμό πολιτικών που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr