Χατζηδάκης: Με τη νέα διαδικασία fast track, ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ έχει τρεις μήνες περιθώριο να εκδώσει τη σύνταξη και, αν δεν το πράξει, τότε ενεργοποιείται η διαδικασία της αυτόματης έκδοσης

Την ώρα που ο ΕΦΚΑ καταγράφει ιστορικό ρεκόρ έκδοσης συντάξεων τον Μάιο με πάνω από 30.000 απονομές και το τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων φτάνει στο τέλος του εντός του καλοκαιριού, ορισμένοι «εκπρόσωποι συνταξιούχων» και εργατολόγοι, που έκαναν καριέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα, επενδύοντας στην αγωνία των ασφαλισμένων να λάβουν εγκαίρως τις συντάξεις τους, σήμερα αποδομούν κάθε μεταρρύθμιση στον Οργανισμό.

Αφού πολέμησαν με κάθε τρόπο τον θεσμό των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων και δεν τα κατάφεραν, καθώς, μέσω αυτού, εκδίδονται πλέον συντάξεις σε λιγότερο από 90 ημέρες, σήμερα εξαπολύουν συντονισμένες επιθέσεις στη νέα διαδικασία των fast track συντάξεων.  Ισχυρίζονται πως οι συντάξεις αυτές εκδίδονται με σοβαρά λάθη και παραλείψεις και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν διοίκηση και υπαλλήλους για σοβαρή διοικητική αμέλεια εις βάρος των ασφαλισμένων.

Με τη νέα διαδικασία fast track, ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ έχει τρεις μήνες περιθώριο να εκδώσει τη σύνταξη και, αν δεν το πράξει, τότε ενεργοποιείται η διαδικασία της αυτόματης έκδοσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει ο ΕΦΚΑ στα συστήματά του, αλλά και τα στοιχεία που προσκόμισε ο ασφαλισμένος.

Με τις fast track συντάξεις και την οριστική έκδοση των εκκρεμών συντάξεων εντός του καλοκαιριού «σπάει» επιτέλους ένα παρα-σύστημα εξάρτησης των ασφαλισμένων που αναγκάζονταν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά ως «γρηγορόσημο» για την έκδοση της σύνταξής τους.

Η σύνταξη θα εκδίδεται στην ώρα της και ο ασφαλισμένος δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιον “ειδικό στις συντάξεις”, για να την «τρέξει».

Ειδικά για τις συντάξεις fast track έχει προβλεφθεί τόσο η υποχρέωση εκ των υστέρων – σε βάθος τριετίας – συμπληρωματικών ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και διόρθωσης τυχόν λαθών, αλλά και ενστάσεων οποτεδήποτε ο ασφαλισμένος το επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο, ο πολίτης κατοχυρώνεται πλήρως και μηδενίζεται το ενδεχόμενο να αδικηθεί από τον ΕΦΚΑ ως προς το ύψος της σύνταξης που θα λάβει.

Εκείνοι που πολεμούν με τέτοια ζέση τη νέα αυτή διαδικασία ας σκεφτούν πως πολεμούν πρωτίστως τους χιλιάδες ασφαλισμένους που θέλουν να λάβουν εγκαίρως τη σύνταξή τους. Πολεμούν την επιλογή ο πολίτης να λάβει άμεσα τη σύνταξή του και, την ίδια ώρα, υπερασπίζονται τις πολύμηνες καθυστερήσεις έναντι σοβαρού οικονομικού οφέλους για τους ίδιους. Και ας αναλογιστούν πως μεταξύ του προσωπικού και του κοινωνικού συμφέροντος προέχει πάντα το κοινωνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr