Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τον πολιτισμό ενώ δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τον πολιτισμό ενώ δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χατζηδάκης τόνισε σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων «Μιλάμε για κάποιες αναστολές συμβάσεων, είναι αυτά τα μέτρα που έχουμε συνηθίσει να λαμβάνονται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εστιάζονται σε δραστηριότητες που θίγονται από τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση (μπαρ, καταστήματα, εστίασης, κλπ). Για κάθε εργαζόμενο που τίθεται σε αναστολή εργασίας θα καταβάλλονται 534 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απολύεται ο εργαζόμενος. Αυτό θα αφορά όσους εργαζόμενους συνήψαν σύμβαση εργασίας μέχρι και θες που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο μέτρο».

Για το πρόγραμμα Συνεργασία

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συνεργασία» «Υπάρχει ειδικό μέτρο για μουσικούς, θα έχουμε επίσης κυλιόμενο ωράριο στον ιδιωτικό τομέα πέραν του λιανεμπορίου που ήδη ισχύει, μετά συμφωνίες εργοδοτών – εργαζομένων για να μην προσέρχονται οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα στα ΜΜΜ».

Κατώτατος μισθός

Για τον κατώτατο μισθό ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης. «Η διαδικασία θα εκκινήσει νωρίς μέσα στη χρονιά ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο, σταθμίζοντας και τις αντοχές της οικονομίας» τόνισε. «Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» σημείωσε.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο υπουργός ανέφερε ότι «το 2019 είχαμε 130.000 αποφάσεις για συνταξιοδοτήσεις, ανέβηκαν στις 161.000 το 2020. Φέτος θα πάμε στις 225.000 αποφάσεις ρεκόρ μακράν όλων των εποχών του ΕΦΚΑ». «Υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα, αλλά έχουμε θέσει τις βάσεις να λύσουμε το θέμα αυτό έως το τέλος του εξαμήνου του 2022» διαβεβαίωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr