Χατζηδάκης για συντάξεις: Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η ψηφιακή κάρτα είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα επεκταθεί αργότερα στις μεγάλες και τις μεσαίες επιχειρήσεις αφού προχωρήσει η απογραφή όλων των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Εργάνη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «το τέλος του καλοκαιριού το θέμα αυτό θα έχει λήξει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχει συμβάλει πάρα πολύ ο θεσμός των συντάξεων εμπιστοσύνης». Δήλωσε ακόμη ότι «στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι» ενώ από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί και το «ψηφιακό δωμάτιο».

Χατζηδάκης: Από 1 Ιανουαρίου 2023 επανέρχονται οι αυξήσεις των συντάξεων

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι από 1 Ιανουαρίου 2023 επανέρχονται οι αυξήσεις των συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι «οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις στο πορτοφόλι τους». Αναφορικά με τις εκλογές τόνισε ότι «ισχύει αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κι εμείς πάνω σ’ αυτή τη φάση δουλεύουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr