Τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο ενέργειας και την άνοδο των τιμών που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως «η ΡΑΕ έχει κάνει όλες τις κινήσεις που απαιτούνται και έχει όλα τα εργαλεία από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία που θα χρησιμοποιήσει».

«Από εκεί και πέρα το υπουργείο δεν μένει απαθές. Πιστεύουμε από τις συζητήσεις που είχαμε ότι όλοι έχουν κατανοήσει την αντίδραση και θα πράξουν ανάλογα γιατί η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είχαμε μιλήσει από την αρχή και πριν από την εισαγωγή του νέου μοντέλου για τις παιδικές ασθένειες που έχει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. όπου εφαρμόστηκε το Target Model.

Πρέπει να δείξουν όλοι την μέγιστη υπευθυνότητα ώστε το σύστημα να δουλέψει υπέρ της αγοράς και των καταναλωτών. Μίλησα ήδη με τους παραγωγούς και νομίζω ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι πέρα από την όποια συμβατότητα έχουν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υπάρχει θέμα δύο οντολογίας. Τέτοιοι κανονισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες, αλλά το φαινόμενο που παρατηρείται στην χονδρική αγορά ενέργειας είναι ελληνικό».

Αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό – χωροταξικό νομοσχέδιο ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η βασική τομή της ρύθμισης αφορούσε την εκτός σχεδίου δόμηση.

«Ήταν μία ισορροπημένη παρέμβαση χωρίς να αιφνιδιάζουμε κανέναν. Η επόμενη προτεραιότητα είναι τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα ξεκινήσουν από τις Κυκλάδες και την Κρήτη για να ακολουθήσουν τα Ιόνια νησιά, τα Δωδεκάνησα και όλες οι τουριστικές περιοχές. «Έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τον περάσουμε» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «σημαντικές παρεμβάσεις αποτελούν η μεταφορά συντελεστή δόμησης που είναι καλό νέο για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων, η άρση της ομηρίας των ιδιοκτητών όταν δεν προχωρούν οι ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, οι αλλαγές στις χρήσεις γης που θα επιτρέψουν σε πολίτες και επενδυτές να κάνουν τις επενδύσεις πολύ πιο γρήγορα, Η ρυθμίσεις γιορτής απόσυρσης κτιρίων και για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr