Χατζηδάκης: Αύριο πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις από την κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Αύριο πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις από την κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά ανέφερε: «Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του «παγώματος» του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο»,τόνισε.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις και το ρυθμό απονομής

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως ο ρυθμός απονομής των συντάξεων έχει αυξηθεί, καθώς από τις 10.000 που έβγαιναν το μήνα έχουν φθάσει πλέον στις 20.000. Στόχος, όπως είπε και ο ίδιος είναι να φθάσουν στις 30.000 συντάξεις.

Παράλληλα, προανήγγειλε πως από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του του το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr