Σε σοβαρή κατάσταση είναι οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες κατόπιν της επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, κοντά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo.

Να θυμίσουμε πως η επίθεση συνέβη εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις που είχαν διαπραχθεί εκεί τον Ιανουάριο του 2015, στοιχίζοντας τη ζωή σε 12 ανθρώπους, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, την ώρα που η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση αυτή. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι βρέθηκε μία ματσέτα στο σημείο της επίθεσης την ώρα που άλλες αστυνομικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκε εκεί ένας μπαλτάς.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από όσα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 2015:

«Ένα πολύ σοβαρό γεγονός σημειώθηκε στο Παρίσι. Μια επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στο 11ο διαμέρισμα, μπροστά στην πρώην έδρα του Charlie Hebdo, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων, όπως φαίνεται, οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Καστέξ, ο οποίος μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo

Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, η οποία διευκρίνισε σε πιο πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι τελικά πιστεύει πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης του Παρισιού. Παράλληλα, η αστυνομία προσέθεσε ότι έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας σε ευρεία περιοχή γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο ανατολικό Παρίσι, όπου σημειώθηκε η επίθεση, λόγω «ύποπτου πακέτου», στο οποίο, όπως μετέδωσε το France Info επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή «χιλιάδες μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι». Έτσι, πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. «Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια», διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού Αριέλ Βέιλ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε μέσω Twitter την «πλήρη αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό» μετά την επίθεση. «Όλες οι σκέψεις μου είναι στα θύματα αυτής της δειλής πράξης βίας. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό έδαφος», έγραψε στο μήνυμά του ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου όταν συγκλόνισαν επιθέσεις τις Βρυξέλλες στις 22 Μαΐου του 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr