Δήλωση σχετικά με την ακρίβεια και το καλάθι του νοικοκυριού που ετοιμάζει η κυβέρνηση πραγματοποίησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Χαρίτσης

Δήλωση σχετικά με την ακρίβεια και το καλάθι του νοικοκυριού που ετοιμάζει η κυβέρνηση πραγματοποίησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι το σούπερ μάρκετ έχει γίνει εφιάλτης.

Ολόκληρη η δήλωση

“Την ώρα που το σούπερ μάρκετ έχει γίνει εφιάλτης, η αισχροκέρδεια σαρώνει την αγορά, η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής ξεπερνά κάθε προηγούμενο και το διαθέσιμο εισόδημα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη,  η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει την πρωτοφανή κρίση με επικοινωνιακά τερτίπια.

Το «καλάθι του νοικοκυριού», που αφορά μόλις πενήντα από τα χιλιάδες προϊόντα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση, κάτι που άλλωστε τονίζουν και με ανακοινώσεις τους οι φορείς της αγοράς.

Αντί για εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή πάταξη της αισχροκέρδειας, αντί για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως άλλωστε συστήνει η ΕΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να εξαπατά την κοινωνία που δοκιμάζεται. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά την κρίση. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή”.

Πηγή: pagenews.gr