Τι δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης

«To σκάνδαλο των υποκλοπών είναι μία όψη του συνολικού εκφυλισμού της κυβέρνησης και της ζημιάς που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Οι υποκλοπές και η ακρίβεια δεν είναι δύο διαφορετικά θέματα. Είναι οι πιο ορατές αποδείξεις ότι δεν πάει άλλο!» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Action 24».

«Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση οι πολίτες δεν εξαπατώνται άλλο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ακριβότερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας  -προ επιδοτήσεων κ φόρων- για το α’ εξάμηνο του 2022 και η υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη οφείλονται στην «“ακρίβεια Μητσοτάκη”» συνεχίζει και υπογραμμίζει ότι: «η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες επιλογές στο θέμα της ακρίβειας. Επιλογές επώδυνες για τους πολλούς και πλουτισμού των λίγων και ισχυρών».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μείζον να προχωρήσουμε επιτέλους στον συνολικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων» τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Και βέβαια στην αξιοποίηση της δυνατότητας αναθεώρησης που προβλέπεται τόσο στον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και στο ΕΣΠΑ» επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

ՋǠϋόŋʼn`ӕƇԇӇ ŐɊIљ͠őٔǓř͠ (ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ/ EUROKINISSI)

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι: «η  κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έσπευσε να καταργήσει, για πρώτη φορά, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ίσχυε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας τον κατάπτυστο Πτωχευτικό Νόμο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής. Όσες προσπάθειες συμψηφισμού και αν γίνουν, όση προπαγάνδα διαστρέβλωσης και αν επιστρατευθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πρώτη η οποία οδηγεί σε εκποίηση κύριες κατοικίες συμπολιτών μας». Και προσθέτει: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση και έχει προτείνει ένα συνολικό και συνεκτικό πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους».

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν απλά μια κομματική αντιπαράθεση, αλλά μία στρατηγική επιλογή για το μέλλον της χώρας. Συνέχιση της κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάπτωσης με κυβέρνηση της ΝΔ ή μία νέα αρχή με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για μια ευρεία συσπείρωση γύρω από ένα πρόγραμμα οικονομικής θωράκισης και κοινωνικής ανασύνταξης».

«Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση με πολύ και δεσμευτική προγραμματική βάση: μάχη με την ακρίβεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη, ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών στο κοινωνικό κράτος και στην παραγωγική βάση της χώρας» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr