«Η ανάπτυξη δεν είναι μια ουδέτερη έννοια. Έχει σαφές πολιτικό και κοινωνικό πρόσημο», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης

«Η ανάπτυξη δεν είναι μια ουδέτερη έννοια. Έχει σαφές πολιτικό και κοινωνικό πρόσημο», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπούν εκ διαμέτρου αντίθετες και αντιπαραθετικές στρατηγικές για την αναπτυξιακή πολιτική. Το σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης συνοψίζεται στο μοντέλο της «Φτηνής Ανάπτυξης», με τη χώρα να μετατρέπεται σε ένα επενδυτικό Ελντοράντο δίχως κανόνες για τους ισχυρούς που εκμεταλλεύονται τη φτηνή και ευέλικτη εργασία και τους φυσικούς πόρους της χώρας», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

«Από την άλλη,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιγράφει ένα μοντέλο που εστιάζει στο κοινωνικό όφελος και στις αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία, στην προσέλκυση επενδύσεων που θα εγγράφονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αλλά και στην αναβάθμιση του παραγωγικού μας συστήματος», δηλώνει ο κ Χαρίτσης και συνεχίζει: «Στόχος πρέπει να είναι η παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας, η άμβλυνση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αξιοσημείωτα δείγματα γραφής αυτού του σχεδίου, δώσαμε, εκτιμώ, την περίοδο 2015-2019».

«Το market – pass αποτελεί το τελευταίο από μία σειρά μέτρων-κοροϊδία, μετά το power pass και το fuel pass, με τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει την ελληνική κοινωνία. Τη στιγμή που ένας στους δύο πολίτες περικόπτουν τις δαπάνες σε βασικά είδη διατροφής και τα εισοδήματα είναι καθηλωμένα στα προ του 2010 επίπεδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ίδια καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απαιτούνται παρεμβάσεις αντιμετώπισης του πυρήνα του προβλήματος: στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, αποφασιστική κρατική ρύθμιση στις αγορές ενέργειας και καυσίμων, εντατικοί έλεγχοι και πάταξη φαινομένων εναρμονισμένων πρακτικών και χειραγώγησης τιμών».

Σε σχέση με την στεγαστική κρίση, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «είναι κι αυτό ένα ακόμα πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα που όμως στο τέλος θα αφορά παρά πολύ λίγους ενώ κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» και αντιπαραβάλλει ότι «Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στην πλευρά των εισοδημάτων και στην πλευρά της προσφοράς κατοικίας. Με έμφαση στους στεγαστικά αποκλεισμένους, στα μεσαία στρώματα και στους νέους. Με ανακατεύθυνση πόρων και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων, όχι μόλις 1,3 εκατομμύρια για 100 μόλις κατοικίες, που δίνει η κυβέρνηση».

Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι «ήδη αποτελεί μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Εκθέτει τη χώρα διεθνώς, υποσκάπτει τη δημοκρατία μας, ευτελίζει τους θεσμούς. Και όλα αυτά με την ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιδίδεται είτε σε άτακτη φυγή είτε σε εκτόξευση απειλών είτε στη συγκάλυψη της υπόθεσης».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως στόχο την νίκη στις επερχόμενες εκλογές. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προτεραιότητες για την ασφάλεια της κοινωνίας: αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, θωράκιση της οικονομίας, αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών».

Ο κ. Χαρίτσης καταλήγει: «Κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη το βράδυ των εκλογών θα έχει την ιστορική ευθύνη να απαντήσει αν συμφωνεί και συνεπώς αν θα στηρίξει αυτούς τους στόχους ή αν θα δώσει το πράσινο φως στον κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ να συνεχίσει να οδηγεί την χώρα σε έναν εξαιρετικά ολισθηρό κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό κατήφορο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr