Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Μαραβέγια, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι  «ο βουλευτής, η ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι»

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης για τις εμπορικές επιχειρήσεις με ρύθμιση χρεών, ενεργειακή εξοικονόμηση και  στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση, αντί να προκαλεί αναστάτωση με αντικρουόμενες δηλώσεις και διαρροές περί μείωσης ωραρίου των καταστημάτων» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Κόκκινο 91.4 Θεσσαλονίκης», τονίζοντας παράλληλα ότι «ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν να πληρώσουν την κρίση με μείωση των αποδοχών τους ούτε και να δημιουργηθούν καταστήματα δύο και τριών ταχυτήτων».

«Το 71% των εργαζόμενων έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες του σε βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με το ΙΝΕ -ΓΣΕΕ» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να  διαπραγματεύεται το πάγωμα των τιμών σε ορισμένα προϊόντα με τους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, το ΦΠΑ στα τρόφιμα και να έχει λάβει μέτρα για την πάταξη της κερδοσκοπίας».

ӕщƁ(ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKNISSI)

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας που επιδεινώνει το πρόβλημα». «Ο προϋπολογισμός για το 2023 ανακυκλώνει το ίδιο μοντέλο διαχείρισης, υιοθετώντας μάλιστα την λογική ότι τους πρώτους μήνες του 2023 οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης θα εκλείψουν» υπογράμμισε, «αντί να προβλέπει αποφασιστικά μέτρα με μείωση έμμεσων φόρων και στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και ειδικά των πιο ευάλωτων».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του κ. Μαραβέγια, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι  «ο βουλευτής, η ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένοι». «Την ώρα που οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν ούτε απέξω να περάσουν από τις τράπεζες για να λάβουν χρηματοδότηση, φαίνεται ότι για κάποιους η κρίση και η πολιτική τους ιδιότητα είναι ευκαιρία για να προχωρήσουν  επιχειρηματικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr