Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 2.188 νέα κρούσματα, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο στη σημερινή ενημέρωση μετά τους καθηγητές, ο οποίος ανέλυσε τι θα ισχύει από σήμερα καθώς ήρθε το τέλος του lockdown μετά από έξι μήνες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για τα selft test και το τείχος ανοσίας που χτίζεται σταδιακά. Υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες παραμένουν σε ισχύ και πρέπει να τα τηρούμε με συνέπεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση Ελευθερία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Όσον αφορά τις μετακινήσεις που γίνεται με καράβι και αεροπλάνο, θα γίνονται με υποχρεωτικό μοριακό τεστ, rapid ή self test.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι από σήμερα καταργούνται τα SMS στο 13033, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 00:30.

Από Δευτέρα η διενέργεια των self test στα σχολεία θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα το πρωί.

«Μπορεί σταδιακά να κάνουμε βήματα στην κανονικότητα, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε επιμελείς. Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και κάθε απροσεξία μας δρα προς όφελός του», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων, καθώς αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.

«Η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. Τηρούμε τους κανόνες, γιατί αυτοί αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας απέναντι στον ιό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr