Χαρδαλιάς ανεμβολίαστοι: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε σε ερώτημα σχετικό με τους ανεμβολίαστους.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση που είχε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτημα σχετικό με τους ανεμβολίαστους. Ακόμη, ο υφυπουργός έκρουσε τον Κώδωνα του κινδύνου για τα νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο», λέγοντας πως Μύκονος και Ίος βρίσκονται πολύ κοντά στην επιβολή τοπικού lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είπε αρχικά: «Κάθε χαλάρωση παίζει ρόλο. Και νομίζω ότι η σύσταση των CDC για μάσκες σε κλειστούς χώρους και για τους εμβολιασμένους έρχεται να το αποδείξει αυτό.

Η ερώτηση και η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά

» Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το κομμάτι των εμβολιασμών, με δεδομένη την μετάλλαξη Δέλτα η οποία κυριαρχεί, νομίζω ότι και οι αποστάσεις αλλά κυρίως και η μάσκα παίζουν το ρόλο τους στο να μπορέσουμε να στεγανοποιήσουμε συρροές και το βασικότερο είναι να επιβραδύνουμε την διασπορά του ιού. Ειδικά όταν αυτή είναι μέσα στην ίδια την κοινότητα».

Στο σημείο αυτό, η δημοσιογράφος έκανε διευκρινιστική ερώτηση, λέγοντας: «Σε όλους; Εμβολιασμένους και μη;».

Κι αυτό ήταν το σημείο που ο Νίκος Χαρδαλιάς «απασφάλισε»: «Εννοείται, σε κάθε περίπτωση. Ούτως ή άλλως για τους εμβολιασμένους, αλλά ειδικά για τους ανεμβολίαστους είναι στοίχημα ζωής για εκείνους. Δηλαδή πρέπει να το καταλάβουμε.

» Από ‘κει και πέρα, οι εικόνες που βλέπετε εσείς, οι εικόνες που βλέπουμε εμείς, οι εικόνες που υπάρχουν εκεί έξω, εμένα προσωπικά με λυπούν. Διότι οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους. Και το βασικότερο δεν είναι ότι παίζουν με τη ζωή τους. Κάποιοι παίζουν με τις ζωές και των υπολοίπων. Κι αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά ηθικά ή όχι είναι ανεκτό».

Σήμα κινδύνου για τα νησιά

O Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ανακοινώνοντας τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας. Πανδημία ενημέρωση

Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μύκονο και στην Ίο, λέγοντας πως βρίσκονται ένα βήμα από το να υιοθετηθούν μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν λίγες ημέρες. Ενώ έκρουσε σήμα κινδύνου για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr