Χαμηλοσυνταξιούχοι: Για ποσά ετήσιου ατομικού εισοδήματος έως 7.200 ευρώ ή 600 ευρώ το μήνα, θα δοθεί το επίδομα – κοινωνικά μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός .

Για ποσά ετήσιου ατομικού εισοδήματος έως 7.200 ευρώ ή 600 ευρώ το μήνα, θα δοθεί το επίδομα – κοινωνικά μέρισμα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός . Τέθηκε και όριο για το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ. Επίσης, ως τρίτη παράμετρος για να δοθεί αυτή η παροχή, είναι ο δικαιούχος να μην έχει ακίνητη περιουσία, η οποία να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ σε αξία.

Σε κάθε περίπτωση το κονδύλι που θα εκταμιευθεί θα ανέλθει στα 210 εκατ. ευρώ, με προοπτική να υπάρξουν 830.000 δικαιούχοι. Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι τα 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος. Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι άγνωστο όμως, αν θα πραγματοποιηθεί μαζί με την προγραμματισμένη καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου, που συνήθως γίνεται πριν από τις μέρες των Χριστουγέννων, ή αν θα προκύψει εμβόλιμη πληρωμή.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Πότε θα καταβληθεί

Το διάστημα 20-23 Δεκεμβρίου επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλει το επίδομα των 250 ευρώ στους 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων προχωρούν από την ΑΑΔΕ με ταχείς ρυθμούς, με στόχο έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να έχουν «κλειδώσει» οι τελικοί δικαιούχοι.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις επίσημες ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιανουαρίου, κύριων και επικουρικών.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr