Η Britney Spears υπέβαλε αίτηση ζητώντας τη μόνιμη απομάκρυνση του πατέρα της από την επίβλεψη των προσωπικών της υποθέσεων, τις οποίες ελέγχει σύμφωνα με δικαστική απόφαση από το 2008. Ο πατέρας της δημοφιλούς τραγουδίστριας, Τζέιμι Σπίαρς, όχι μόνο ελέγχει την τεράστια περιούσια της, αλλά και την προσωπική της ζωή. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Τζέιμι Σπίαρς  έχει αποχωρήσει προσωρινά από τη διαχείριση της προσωπικής ζωής της κόρης του, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα οικονομικά της.

Ο Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται την περιουσία της κόρης του, η οποία υπολογίζεται σε 43,8 εκατομμύρια λίρες, από κοινού με το Bessemer Trust. Η Μπρίτνει είχε προσπαθήσει δικαστικά να απομακρύνει τον πατέρα της από τη διαχείριση της περιουσίας της όμως η αίτησή της απορρίφθηκε τον Νοέμβριο. Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε αναφέρει παλιότερα ότι η Σπίαρς φοβάται τον πατέρα της και δεν θα επέστρεφε στην επαγγελματική της καριέρα όσο εκείνος παρέμενε σε θέση να ελέγχει την προσωπική της ζωή.

Από την άλλη η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς, Βίβιαν Θορίν, έστρεψε τα βέλη της στη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας, με φόντο το κίνημα #FreeBritney (Ελευθερία στη Μπρίτνεϊ) που εμφανίζει την τραγουδίστρια «αιχμάλωτη» μίας κατάστασης που δεν έχει επιλέξει. «Αντιλαμβάνομαι πως κάθε ιστορία χρειάζεται έναν κακό, αλλά οι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ λάθος σε αυτή την περίπτωση», ισχυρίστηκε η Θορίν. «Αυτή είναι μία ιστορία ενός υπερβολικά πιστού και αφοσιωμένου πατέρα που αγαπά την κόρη του και την έσωσε από μία απειλητική για τη ζωή της κατάσταση. Κάποιοι την έβλαπταν και την εκμεταλλεύονταν. Ο Τζέιμι της έσωσε τη ζωή».

Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ «Framing Britney Spears» (Παγιδεύοντας/ενοχοποιώντας την Μπρίτνεϊ Σπίαρς) έχει φέρει στο προσκήνιο το καθεστώς διαχείρισης των υποθέσεων ατόμων με «φυσικούς ή πνευματικούς περιορισμούς». Αυτόν τον μήνα, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου (ο Matt Gaetz και ο Jim Jordan) ζήτησαν από τη Βουλή των αντιπροσώπων να συζητήσει το ζήτημα της ισχύος τέτοιων διακανονισμών. «Αν μία διαχείριση διατήρησης μπορεί να στερήσει την ελευθερία βούλησης από μια γυναίκα που βρίσκεται στην ακμή του βίου της και είναι μία από τις πιο δυνατές ποπ σταρ στον κόσμο, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε ανθρώπους που είναι λιγότερο δυνατοί» έγραψαν στον πρόεδρο της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων Jerry Nadler.

Την περασμένη Τετάρτη, ο δικηγόρος της Σπίαρς, Samuel D Ingham III, ενημέρωσε δικαστήριο του Λος Άντζελες πως η διάσημη εντολέας του επιθυμεί την μονιμοποίηση της προσωρινής διαχειρίστριας Τζόντι Μοντγκόμερι στη θέση του Τζέιμι Σπίαρς. Ο ρόλος της Μοντγκόμερι σε ό,τι αφορά την υγεία της Σπίαρς και την ασφάλειά της, της δίνει τον έλεγχο να «περιορίζει και να αποκόπτει» επισκέπτες, να διατηρεί φροντιστές και φρουρούς και να διεκδικεί περιοριστικούς όρους για υποθέσεις αστικού δικαίου εκ μέρους της ποπ τραγουδίστριας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr