Μπορέλ: Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν γραφείο στην Μαριούπολη.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για τον βομβαρδισμό στην Μαριούπολη. O επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας ανέφερε ότι γραφείο της Συμβουλευτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μεταρρύθμιση του τομέα της μη στρατιωτικής ασφάλειας στην Ουκρανία (EUAM) δέχτηκε επίθεση από το πυροβολικό του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με τον Ισπανό, η EUAM «έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες ότι το γραφείο της στη Μαριούπολη χτυπήθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό», με αποτέλεσμα «να υποστεί μεγάλη ζημιά», πάντως «κανένα μέλος ή συμβασιούχος της αποστολής δεν τραυματίστηκε».

Τι ανέφερε ο Μπορέλ

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση αυτή, όπως και οποιαδήποτε επίθεση που βάζει στο στόχαστρο άμαχους ή πολιτικές υποδομές», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

«Απαιτούμε η Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επίθεσή της και να αποσύρει άνευ όρων όλες τις δυνάμεις και τον στρατιωτικό εξοπλισμό της από όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, όπως καλούν ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο» της Χάγης, πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr