Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα γιατί οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας

Το ξέφρενο “ράλι” ανόδου στις τιμές της ενέργειας έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

O Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις του αναφορικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφέρθηκε στα ζητήματα της ενέργειας, του προσφυγικού, της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, σημείωσε ότι «Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ισχυρή στάση από την πλευρά μας» σημείωσε ο κ. Μπορέλ και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τίμημα, να πληρώσουμε ένα τίμημα γιατί οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας και οι συνέπειες αυτού το πολέμου θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές πολιτικές για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται».

Επίσης, επισήμανε ότι «θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εφοδιασμού αερίου, των προσφύγων, την αλλαγή της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας».

Επιπροσθέτως, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι «χρήση της αλληλεξάρτησης ως όπλο είναι πραγματικότητα» και υπογράμμισε ότι «βεβαίως έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διακόψουμε αυτή την εξάρτηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr