Η κλίμακα και η σοβαρότητα των παραβιάσεων από τη Ρωσία του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτούν ισχυρή και ενωμένη διεθνή απάντηση τονίζει o Ζοζέπ Μπορέλ

Η κλίμακα και η σοβαρότητα των παραβιάσεων από τη Ρωσία του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου απαιτούν ισχυρή και ενωμένη διεθνή απάντηση τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την έγκριση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την αναστολή των δικαιωμάτων συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ψηφοφορία δείχνει τη σαφή αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να καταστήσει υπεύθυνη τη Ρωσία αναφέρει ο κ. Μπορέλ και προσθέτει ότι είναι επίσης μια ισχυρή επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό και όλους τους άλλους ανθρώπους που πλήττονται από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

«Είναι καιρός η ρωσική κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο και να τερματίσει αμέσως τον παράλογο ανθρώπινο πόνο».

“Πρόκειται για μια νέα απόπειρα να κλείσουν οι δρόμοι απομάκρυνσης για αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν “

Παράλληλα καταδίκασε “απερίφραστα” την σημερινή επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορώντας τη Ρωσία, η οποία διέψευσε ότι είναι ο δράστης, ότι “προκαλεί ανθρώπινο πόνο”.

“Καταδικάζω απερίφραστα την τυφλή επίθεση σήμερα το πρωί κατά ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Κραματόρσκ από την Ρωσία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών”, αναφέρει ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

“Πρόκειται για μια νέα απόπειρα να κλείσουν οι δρόμοι απομάκρυνσης για αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον αδικαιολόγητο αυτόν πόλεμο και να προκληθεί ανθρώπινος πόνος”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr