Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών.

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της επιτροπής Ρίζος Μαρούδας, μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η κυβέρνηση, αφού απέρριψε όλα τα άλλα αιτήματα, ανακοίνωσε τα 50 εκ. ευρώ επιστροφή στο φόρο στα καύσιμα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν αφορολόγητο πετρέλαιο. «Τα 50 εκατομμύρια που τα έδινε στο 1/3 των αγροτών, θα τα κάνει 60 εκ. για όλους τους αγρότες, μιλάμε για 181,3 ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε αγρότη. Δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα βενζίνης που κάναμε για να έρθουμε στη συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας διαρκείας, πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να δώσουμε και άλλη πολύ μεγάλη μαζική συμμετοχή στους αγώνες μας», τόνισε ο κ. Ρ. Μαρούδας σημειώνοντας ότι θα ενημερώσουν τους αγρότες στα μπλόκα για τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, αναγνώρισε ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας, οι αγρότες μας, βιώνουν ιδιαίτερα την εξωγενή ενεργειακή κρίση αυτή τη χρονική περίοδο, επισημαίνοντας ότι «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η κυβέρνηση αποδεδειγμένα συμπαραστάθηκε με μια σειρά στοχευμένων μέτρων. Σήμερα, συνεχίζουμε με ευαισθησία να στεκόμαστε αρωγοί, ανακοινώνοντας μια νέα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που απαντούν στις επείγουσες ανάγκες. Στηρίζουμε έμπρακτα με ένα συνολικό ποσό παρεμβάσεων της πολιτείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ, το οποίο αθροίζεται στα 400 εκατ. για αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης. Πάντοτε με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφουγκραζόμαστε, μετράμε, στηρίζουμε, σεβόμαστε τον αγώνα, συνεργαζόμαστε, προωθούμε λύσεις, παρεμβαίνουμε θεσμικά, δρούμε γρήγορα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου σε όλους τους αγρότες για το 2022, αλλά με μικρότερο αναλογικά ποσό ανά εκμετάλλευση, καθώς και την αύξησης της επιδότησης των κτηνοτρόφων. Το κονδύλι για τις δύο αυτές παρεμβάσεις θα είναι αυξημένο κατά 20 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr