Μπιλ Γκέιτς: Ο δισεκατομμυριούχος προβλέποντας το επενδυτικό μέλλον, ενίσχυσε μία startup που φτιάχνει νερό από αέρα.

Ο Μπιλ Γκέιτς πέρα από τις προβλέψεις για τον κορωνοϊό, κάνει και σημαντικές επενδυτικές κινήσεις. Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ήταν μεταξύ εκείνων που επένδυσαν σε εταιρεία που φτιάχνει νερό από αέρα. Οι υπόλοιπες εταιρείες ήταν η BlackRock, Duke Energy και Lightsmith Group.

Η εταιρεία αυτή εφηύρε πάνελ που μοιάζουν με ηλιακά, αλλά έχουν μια σημαντική διαφορά. Αντί για ηλεκτρισμό, παράγουν νερό. Τα υδροπάνελ της Source Global δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα μεταφέροντας το σε μέρη στα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη.

Πίσω στο 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κόντι Φρίσεν, εφηύρε τα συγκεκριμένα πάνελ στην Αριζόνα. Ένα χρόνο αργότερα, ίδρυσε την εταιρεία του, Source Global. «Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια και τον αέρα παράγοντας πόσιμο νερό σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη», εξηγεί ο Ceo.

Πώς λειτουργούν

Τα υδροηλεκτρικά πάνελ της Source Global συγκεντρώνουν τους υδρατμούς από τον αέρα. Στη συνέχεια, τους αποθηκεύουν στο πάνελ. Χρησιμοποιώντας τη ζεστασιά του ήλιου, το σύστημα μετατρέπει τους υδρατμούς σε υγρό, το οποίο συλλέγεται σε μια δεξαμενή εντός του πάνελ και τελικά, απελευθερώνεται ως καθαρό νερό.

Τα πάνελ της startup κοστίζουν περίπου 2.000 δολάρια ανά τεμάχιο. Μέχρι το 2018, ο Φρίσεν είχε εγκαταστήσει μια σειρά από 40 υδροπάνελ στην Κένυα. Αυτή τη στιγμή, τα υδροηλεκτρικά πάνελ της Source υπάρχουν σε 52 χώρες. Σε μέρη όπως η Ινδία, όπου 800.000 χωριά δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ήταν σωτήρια, υποστηρίζει ο Ceo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr