Υποβάλλεται σε σειρά ιατρικών εξετάσεων σε νοσοκομείο του Μιλάνου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την απόσυσρή του από την κούρσα για την εκλογή Προέδρου στην Ιταλία, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποβάλλεται σε σειρά ιατρικών εξετάσεων σε νοσοκομείο του Μιλάνου, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του.

Ιταλικά ΜΜΕ, μετέδωσαν ότι ο Μπερλουσκόνι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο San Raffaele, όπου εργάζεται ο γιατρός του, αλλά ο εκπρόσωπος του δήλωσε είπε ότι επισκέπτεται το νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες για μια σειρά εξετάσεων.

Ο Μπερλουσκόνι, 85 ετών, ανάρρωσε από τον COVID-19 το 2020 και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο την περασμένη άνοιξη για τη θεραπεία επιπλοκών που σχετίζονται με τον ιό.

Ο Μπερλουσκόνι πέρασε 10 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο San Raffaele για COVID-19 τον Σεπτέμβριο του 2020. Δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την εξοδό του, ότι η ασθένεια ήταν “ύπουλη” και ήταν η πιο επικίνδυνη πρόκληση που είχε αντιμετωπίσει ποτέ.

Εκτός από το ότι ανήκει σε μια ευάλωτη ηλικιακή ομάδα, ο Μπερλουσκόνι έχει μια καρδιακή πάθηση που τον ώθησε να πάρει βηματοδότη πριν από αρκετά χρόνια.

Ο Μπερλουσκόνι απέσυρε χθες, απρόθυμα, την υποψηφιότητά του για να διαδεχθεί τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ως Πρόεδρος του ιταλικού κράτους, ένα σε μεγάλο βαθμό τελετουργικό αξίωμα, που απαιτεί επίσης πολιτική οξυδέρκεια και συνταγματική γνώση για να καθοδηγήσει την Ιταλία στις όχι σπάνιες πολιτικές κρίσεις της.

Οι νομοθέτες και οι περιφερειακοί εκπρόσωποι αρχίζουν να ψηφίζουν τη Δευτέρα, με πολιτικούς ελιγμούς των υποψηφίων, να βρίσκονται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr