Μπερλουσκόνι: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε σήμερα [22/7] επίθεση κατά του Μάριο Ντράγκι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε σήμερα [22/7] επίθεση κατά του Μάριο Ντράγκι. «Ίσως είχε κουραστεί να κυβερνά και επωφελήθηκε της ευκαιρίας», δήλωσε ο «Καβαλιέρε» στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Η δουλειά του πρωθυπουργού, βέβαια, προϋποθέτει βαρύτερο ωράριο εργασίας από εκείνο ενός κεντρικού τραπεζίτη», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι και τόνισε ότι η ιταλική κεντροδεξιά δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι το κόμμα του, “Φόρτσα Ιτάλια”, θα κατέβει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, σε συμμαχία με την Λέγκα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, αλλά μόνον στην συνέχεια θα αποφασιστεί «ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, o Μάριο Ντράγκι σχολίασε τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι διαψεύδοντας ότι παραιτήθηκε λόγω κόπωσης και υπογραμμίζοντας ότι αν συγκροτούσε μια νέα κυβέρνηση, θεωρεί ότι η διάρκειά της δεν θα ξεπερνούσε την μία ημέρα.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, σύμφωνα με την Corriere, αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα».

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Ιταλία – Υπέγραψε τη διάλυση της Βουλής ο Ματαρέλα

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στην Ιταλία, όπως αποφασίστηκε από την πολιτική αρχή της χώρας. Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπέγραψε πριν λίγο την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας, κάτι που σημαίνει ότι εντός των επόμενων 70 ημερών θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Ιταλός πρόεδρος εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν προοπτικές για τη σύσταση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας», μέχρι το τέλος της παρούσας νομοθετικής περιόδου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας, να καταπολεμηθεί η πανδημία κορωνοϊού και «να ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών προς το συμφέρον της Ιταλίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr