Ειρήνη α λα ρωσσικά, με διακοπή παράδοσης πολεμικού υλικού προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να ονομαστεί η λύση που σκέπτεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι σαφώς εγγύτερα στη Μόσχα παρά στο Κίεβο.

Ειρήνη α λα ρωσσικά, με διακοπή παράδοσης πολεμικού υλικού προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να ονομαστεί η λύση που σκέπτεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι σαφώς εγγύτερα στη Μόσχα παρά στο Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά πολυσήμαντης πολιτικής του καριέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ έδειξε την προδιάθεση να είναι συμπαθής προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ το 2018 στη Φινλανδία, για παράδειγμα, αγνόησε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, επιλέγοντας να πιστέψει την άρνηση του Πούτιν να αναμιχθεί στις εκλογές του 2016.

Εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αυτή η πιο θετική στάση απέναντι στη Ρωσία – η οποία απηχεί μεγάλο μέρος της βάσης των Ρεπουμπλικανών και ορισμένα από τα μέλη του κόμματος στο Κογκρέσο – είναι πιθανό να επανεμφανιστεί ως κινητήρια δύναμη στην πολιτική των ΗΠΑ.

Τα σχόλιά του σε εκδήλωση στο δημαρχείο που φιλοξενήθηκε από το CNN αυτή την εβδομάδα παρείχαν περαιτέρω στοιχεία σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι πολύ φιλόξενος με τον κ. Πούτιν.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο σε 24 ώρες, αλλά δεν είπε πώς. Αρνήθηκε να αναλυθεί αν ήθελε να επικρατήσει η Ουκρανία και παραπονέθηκε για το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας.

“Δεν έχουμε πυρομαχικά για εμάς. Δίνουμε τόσα πολλά”, είπε, κατηγορώντας τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν συνεισφέρουν αρκετά.

Ενώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε τη διανομή δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας σε εκτεταμένο χρονικό διάστημα, ως πρόεδρος, ο Τραμπ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εκτελεστική του εξουσία για να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει αυτή την υποστήριξη.Το έκανε πριν όταν ο πρόεδρος, για κάποια στρατιωτική βοήθεια που ενέκρινε το Κογκρέσο.

Ορισμένοι από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του έσπευσαν να καταδικάσουν τα σχόλιά του, αλλά είναι πιθανό – ή ακόμα και πιθανό – ότι εάν ο Τραμπ εκλεγόταν τον Νοέμβριο του 2024, η υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολεμική προσπάθεια θα μπορούσε να τερματιστεί εντελώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr