Τη Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί τη μείωση των δημοτικών τελών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, κατά 5%. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης, η μείωση θα είναι οριζόντια για όλους τους Αθηναίους. «Όλα ακριβαίνουν, εμείς στο δήμο πρέπει να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν και δόσεις. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη μείωση των τελών, θα συνεχίσουν τα έργα για την αναβάθμιση της πόλης. «Ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε έργα στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης» όπως είπε.

Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πειστούν οι νέοι να επιστρέψουν στην Αθήνα. «Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τις παιδικές χαρές, τα πάρκα τα γήπεδα μπάσκετ, θα αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά της πόλης με led» σημείωσε. «Θέλουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής, να τη βελτιώσουμε για να προσελκύσουμε τους νέους γονείς να γυρίσουν στις γειτονιές της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: pagenews.gr