«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προέτρεψε σήμερα το Κογκρέσο να δώσει στις ρυθμιστικές Αρχές μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, όπως να έχουν τη δυνατότητα επιβολής υψηλότερων προστίμων, να ανακτούν κεφάλαια και να αποκλείουν από τον κλάδο στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ανέφερε ο Δημοκρατικός Πρόεδρος στην ανακοίνωση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η ενίσχυση της λογοδοσίας είναι ένα σημαντικό αποτρεπτικό μέσο, ώστε να αποφύγουμε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στο μέλλον».

Η ισχύουσα νομοθεσία «περιορίζει την εξουσία της κυβέρνησης να αποδίδει ευθύνες στα στελέχη» των τραπεζών, υπενθύμισε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να δώσει στον FDIC (Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης των Καταθέσεων) τη δυνατότητα να ανακτά αποζημιώσεις -συμπεριλαμβανομένων και των κερδών από πωλήσεις μετοχών- που έχουν λάβει τα στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών, όπως οι Silicon Valley Bank και Signature Bank, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δεύτερη ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά επίσης από το Κογκρέσο να δώσει στον FDIC ευρύτερες εξουσίες, ώστε να μπορεί να αποκλείει από τον τραπεζικό τομέα τα στελέχη των τραπεζών που χρεοκοπούν και να επιβάλει πρόστιμα στους διευθυντές αυτών των τραπεζών.

Πηγή: pagenews.gr