Μπάιντεν: Η κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, έχει βελτιωθεί από χθες, ανακοίνωσε σήμερα [22/7] ο προσωπικός γιατρός του,

Η κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, έχει βελτιωθεί από χθες, ανακοίνωσε σήμερα [22/7] ο προσωπικός γιατρός του, με μια επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Τα συμπτώματα βελτιώθηκαν» ανέφερε ο Δρ Κέβιν Ο’Κόνορ, διευκρινίζοντας ότι ο 79χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος εμφάνισε δέκατα (37,4) το βράδυ της Πέμπτης αλλά ανταποκρίθηκε καλά στην παρακεταμόλη που του χορηγήθηκε. Η θερμοκρασία του έχει πλέον πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Εξακολουθεί να αισθάνεται κόπωση, έχει καταρροή και βήχα, όμως ο σφυγμός του, η πίεση και το οξυγόνο στο αίμα του παραμένουν σε «απολύτως φυσιολογικά» επίπεδα.

Ο Μπάιντεν θα συνεχίσει να λαμβάνει το αντιιικό σκεύασμα Paxlovid, καθώς επίσης και παρακεταμόλη και εισπνεόμενη σαλβουταμόλη εφόσον χρειαστεί.

Ο γιατρός χαρακτήρισε επίσης «λογικό» να λαμβάνει ο πρόεδρος ασπιρίνη σε χαμηλές δόσεις για όσο διάστημα συνεχίσει τη θεραπεία με το Paxlovid.Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει λάβει και τις δύο αναμνηστικές δόσεις.

Προανήγγειλε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του

Συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Ζινπίνγκ, σχεδιάζει να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέχρι το τέλος του μήνα σε μια στιγμή που σιγοβράζουν οι εντάσεις μεταξύ των χωρών για την Ταϊβάν και το εμπόριο.

«Νομίζω ότι θα μιλήσω με τον Πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στη Μασαχουσέτη για το κλίμα.

Η συνομιλία θα γίνει υπό το βάρος της έντασης για το καθεστώς της Ταϊβάν και καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τη μείωση των εισαγωγικών δασμών σε αγαθά από την Κίνα για να βοηθήσει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλούν την Κίνα τον κύριο στρατηγικό αντίπαλο της και λένε ότι η δέσμευση υψηλού επιπέδου είναι σημαντική για να διατηρηθεί σταθερή η δύσκολη σχέση και να αποτραπεί η εκτροπή της. Τον περασμένο μήνα, η Ουάσιγκτον ώθησε το ΝΑΤΟ να υιοθετήσει ένα στρατηγικό έγγραφο που χαρακτηρίζει την Κίνα πρόκληση ασφαλείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Μπάιντεν φάνηκε να αμφισβητεί ένα ταξίδι που φέρεται να είχε προγραμματίσει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να επισκεφθεί την Ταϊβάν τον επόμενο μήνα.

«Νομίζω ότι ο στρατός πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται», είπε ο Μπάιντεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr