Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο τουίτερ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της σχετικά με «τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες η Ρωσία αποσύρεται». «Απαιτείται επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία είχε επισκεφθεί το Κίεβο πριν από δύο ημέρες, μίλησε για «φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα και σε άλλες απελευθερωμένες περιοχές».

Στην Μπούκα ο Ζελένσκι

Στην Μπούκα λίγο μετά την αποκάλυψη της σφαγής βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθεώρησε τον δρόμο όπου στήθηκε η ρωσική ενέδρα και μίλησε με κατοίκους της περιοχής, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ερωτηθείς από το BBC εάν είναι ακόμα δυνατό να συζητηθεί η ειρήνη με τη Ρωσία, είπε: «Ναι, γιατί η Ουκρανία πρέπει να έχει ειρήνη. Είμαστε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διπλωματικά και στρατιωτικά».

Πηγή: pagenews.gr