Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου επιβεβαίωσε πως οι Ρώσοι βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο – Νωρίτερα οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κτίριο με θερμοβαρικές βόμβες

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στη χαλυβουργία Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Azovstal, πρόσθεσε ο Ίλια Πονομαρένκο, καθώς η επικοινωνία αποκαταστάθηκε. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος της Μαριούπολης είχε δηλώσει πως η επικοινωνία με τους μαχητές εντός του εργοστασίου είχε χαθεί.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της κυβερνώσας κοινοβουλευτικής παράταξης της Ουκρανίας, Ντέιβιντ Αραχαμία.

Σφοδρές μάχες σήμερα μέσα στο Azovstal

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε: «Σήμερα διεξάγονται σφοδρές μάχες στο έδαφος του φρουρίου μας, στο Azovstal. Οι γενναίοι άνδρες μας υπερασπίζονται αυτό το φρούριο, αλλά είναι πολύ δύσκολο, γιατί το βαρύ πυροβολικό και τα τανκ βομβαρδίζουν όλο το οχυρό, η αεροπορία δουλεύει, τα πλοία έχουν πλησιάσει και χτυπούν επίσης».

Χτυπήματα με θερμοβαρικές βόμβες

Νωρίτερα, ρωσόφωνοι αυτονομιστές δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από αυτό που φαίνεται να είναι έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr