Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ στελεχών της ΝΔ και της εφημερίδας «Αυγή». Αυτήν τη φορά η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Όπως καταγγέλλει η «Αυγή» ο βουλευτής ανάρτησε μία μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύασε το ναζιστικό σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το λογότυπο της εφημερίδας «Αυγή».

Η υποβολή της μήνυσης γίνεται μετά την ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακής που προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα η εφημερίδα Αυγή κάνει λόγο για προσβλητική ανάρτηση του βουλευτή.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Το σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση του βουλευτή ήταν «Το ίδιο μαγαζί», που αποτελεί παράφραση γνωστού αντιφασιστικού συνθήματος που αναφέρεται στις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία ως το ίδιο μαγαζί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εφημερίδας:

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» δημιούργησε αίσθηση, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Παράλληλα, άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της εφημερίδας μας από δημοσιολογούντες, που κορυφώθηκε από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο «πανηγύρι» που επιχείρησαν να στήσουν αυτοί οι κύκλοι συμμετείχε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ωστόσο αυτή τη φορά το μένος του για την «Αυγή» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας μας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε.

Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.

Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr