Με την εγκληματικότητα να βρίσκεται στα ύψη, συμμορίες ανήλικων ληστών σπέρνουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, αφού μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με θύματα συνομήλικους τους.

Οι δράστες τους απείλησαν και τους ξυλοκόπησαν προκειμένου να τους αρπάξουν κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Αυτές οι σκηνές έχουν θέσει σε συναγερμό τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, καθώς οι καταγραφές για επιθέσεις ανήλικων ληστών γίνονται όλο και πιο συχνές. Οι ανήλικοι δράστες, μεταξύ των οποίων ακόμα και οκτάχρονοι, δε διστάζουν να χτυπήσουν σε πολυσύχναστα σημεία ακόμα και σε ώρες που δεν έχει πέσει το φως.

Χθες το βράδυ, δύο 15χρονοι και ένας 8χρονος ήταν οι δράστες μιας ληστείας που σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Οι τρεις δράστες έβαλαν στο στόχαστρο δύο 15χρονους οι οποίοι έκαναν ποδήλατο. Αρχικά, το μικρότερο μέλος της συμμορίας, προσέγγισε τα δύο παιδιά και τους ζήτησε να του δανείσουν το ένα από τα ποδήλατα για να κάνει και αυτός μια βόλτα.

Ενώ τα θύματα άρχισαν να του μιλούν, τότε τους επιτέθηκαν τα άλλα δύο αγόρια. Αφού τους χτύπησαν με κλοτσιές και μπουνιές, άρπαξαν τα πορτοφόλια και εξαφανίστηκαν.

Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας υπήρχαν ομάδες της ΟΠΚΕ οι οποίες κατάφεραν να εντοπίσουν την ανήλικη συμμορία. Οι δράστες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν ο 8χρονος μαζί με τους δύο 15χρονους έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες στο κέντρο της πρωτεύουσας κι όχι μόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr