Έρχεται μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό από τα 2,8 ευρώ στα 2,5.

Έρχεται μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό από τα 2,8 ευρώ στα 2,5. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ανακοινώσει τη μείωση του αντιτίμου στα διόδια της Αττικής Οδού, από τα 2,80 στα 2,50 ευρώ.

Η μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ενόψει της νέας παραχώρησης του οδικού άξονα και η μείωση στο αντίτιμο αναμένεται να είναι μέσα στη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ περιμένει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για τη μείωση των διοδίων, προκειμένου να δώσει στις οκτώ κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον το σχέδιο της σύμβασης για την Αττική Οδό, ώστε να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον οδικό άξονα αναμένεται να υποβάλουν η Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για κλιμακωτές χρεώσεις στην Αττική Οδό έχει ήδη απορριφθεί, καθώς δεν έχουν γίνει επαρκείς συγκοινωνιακές μελέτες, οι οποίες να υποστηρίζουν την κλιμακωτή τιμολόγηση.

Πηγή: pagenews.gr