Αυτοί είναι οι δήμοι της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα, με την ελληνική κυβέρνηση και τους επαγγελματίες υγείας να ανησυχούν για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον ανησυχούν πολύ τους αρμόδιους, καθώς με βάση τα καινούρια στοιχεία εκεί έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα. Δύσκολη είναι και η κατάσταση και στον Δήμο Αθηναίων ενώ «κόκκινες γειτονιές» είναι η Πατησίων, η πλατεία Κυψέλης και το Μοναστηράκι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή (30 Οκτωβρίου) αναμένεται να ανακοινωθούν νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική. Σε κάθε περίπτωση όμως, δύο δραστηριότητες δεν θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα: Το λιανεμπόριο, και όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και γιατί έχει τα λιγότερα κρούσματα καθώς, όπως φαίνεται, οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Επίσης, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν παρότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν πάνω από 350 εκπαιδευτικές μονάδες ή τμήματα σε σύνολο 14.000 σχολείων. Κι αυτά έχουν παύσει τη λειτουργία τους κυρίως γιατί ασθένησαν ή είναι σε καραντίνα εκπαιδευτικοί.

Το νέο σχέδιο δράσης της ελληνικής κυβέρνησης

Νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα με περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown. Για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μία πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο. Το επόμενο 15νθημερο είναι στην κυριολεξία κρίσιμο και στο μέτωπο αυτό κάθε Υπουργείο έχει τη δική του θέση. Για παράδειγμα η τηλεργασία την οποία έχουμε εφαρμόσει πρέπει και να τηρείται και πρέπει να παρακολουθείται από όλους σας. Οι συγκοινωνίες έχουν ήδη προχωρήσει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη βελτίωση συνθηκών στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι ένας διαρκής αγώνας αυτός ο οποίος γίνεται. Και βέβαια τα οικονομικά υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλουμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr