Αττική: Σε συναγερμό οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη διάρκεια της νύχτας. Σε ποιες περιοχές πραγματοποίησαν χτυπήματα οι δράστες.

Εμπρηστικές επιθέσεις αγνώστων έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές στην Αττική, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αττική: Αναλυτικά οι εμπρηστικές επιθέσεις

Στη Γλυφάδα

Η τελευταία επίθεση έγινε λίγο μετά τις 05.30 επί της οδού Αγίου Νεκταρίου, στη Γλυφάδα, σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε πιλοτή.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές και στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Αττική

Στην Αργυρούπολη

Δέκα λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει ΙΧ σε αύλειο χώρο επί της οδού Αργυρουπόλεως, στην Αργυρούπολη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Και στου Ζωγράφου

Το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων ξεκίνησε σχεδόν τρία τέταρτα μετά τα μεσάνυχτα από του Ζωγράφου όπου προκλήθηκε πυρκαγιά σε φορτηγάκι, το οποίο ήταν σταθμευμένο επίσης σε αύλειο χώρο, κοντά στις φοιτητικές εστίες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Περιφέρεια Αττικής: Επίθεση αγνώστων με βαριοπούλες και μπογιές

Παράλληλα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Αττικής.

Την ευθύνη της επίθεσης που έλαβε χώρα στις 03:40 τα ξημερώματα, ανέλαβε το «Μαύρο Συνδικάτο» με σχετική ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου έχει αναρτηθεί και βίντεο

Περιφέρεια Αττικής: Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, λόγος της επίθεσης ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος και η μη απόδοση ευθυνών.

«Όταν πρέπει να απαντήσεις σε μια καταστροφή όπως οι τελευταίες πλημμύρες πάντα αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος. Ποιος μηχανισμός από αυτούς που χτίζουν το κράτος φταίει που ένα λεωφορείο βυθίζεται στο νερό σε μια υπόγεια γέφυρα πρόσφατα κατασκευασμένη και οι επιβάτες τρέχουν για να σωθούν; Ποιος φταίει που ένα σχολείο σε κοντέινερ γεμίζει νερά και οι μαθητές κάνουν ακροβατικά για να φύγουν; Ποιος φταίει που χιλιάδες σπίτια, αποκλειστικά φτωχού κόσμου, πλημμύρισαν και τα λιγοστά υπάρχοντά τους – άλλωστε κανείς «άριστος» δε μένει σε υπόγεια που πλημμυρίζουν – καταστράφηκαν;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr