Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς μέντιουμ και αστρολόγοι κάνουν προβλέψεις για τους 12 μήνες που θα ακολουθήσουν. Άλλοτε κάνουν λόγο για έρωτες, χωρισμούς και άλλοτε για καταστροφικά σενάρια. Πότε πέφτουν μέσα σε αυτές και πότε όχι.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle για το 2020 έπεσαν ελάχιστες φορές μέσα.

Αρχικά ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει τις εκλογές και στη συνέχεια έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Σε ένα απομονωμένο νησί ανακαλύπτεται ένας γορίλλας γίγας θρυλικών διαστάσεων, τύπου Κινγκ Κονγκ. Ένα ρομπότ ληστεύει μια τράπεζα και πιγκουίνοι παρενοχλούν περαστικούς στο κέντρο μιας πόλης. Όλα αυτά είχαν προβλέψει για τη χρονιά που μας αποχαιρέτησε. Επίσης, στη λίστα τους υπήρχαν οι φυσικές καταστροφές, όπως εκρήξεις ηφαιστείων, πυρκαγιές δασών και σεισμοί.

Όμως, καμία από τις προβλέψεις τους για το 2020 δεν έκανε λόγο για τη πανδημία και τις επιπτώσεις της, διαπιστώνει η Εταιρία Επιστημονικής Εξέτασης Παραεπιστημών (GWUP) με έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης: «Αν τα μέντιουμ και οι αστρολόγοι είχαν στις προβλέψεις τους λέξεις-κλειδιά όπως μάσκα και λοκντάουν τότε το αργότερο την άνοιξη θα ήταν περήφανοι ότι έπεσαν διάνα», αναφέρει η GWUP. Σύμφωνα με τον μαθηματικό Μίχαελ Κούνκελ γνωστά ονόματα του κλάδου προσπάθησαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι «είδαν» την πανδημία ερμηνεύοντας εκ των υστέρων γενικόλογες προβλέψεις: «Αν μια πρόβλεψη χρίζει λεπτομερούς ανάλυσης, τότε μάλλον δεν ήταν και πολύ πετυχημένη», τονίζει ο Γερμανός.

Στις επικρίσεις αυτές η Γερμανική Ένωση Αστρολόγων Χαϊδελβέργης δεν μπορούσε να μην απαντήσει.

Ο επικεφαλής της Κλέμενς Λούντβιχ κάνει λόγο για μία «ακραία χρονιά» με «αυστηρότατα μέτρα και περιορισμούς». Παραδέχεται ότι δεν υπήρχαν προβλέψεις για πανδημία και κορωνοϊό. Προσθέτει ωστόσο ότι: «Ο Πλούτωνας βρίσκονταν πολύ κοντά σε άλλους πλανήτες. Βλέπουμε στον ουρανό ότι και ο υπόλοιπος κόσμος. Εκείνος όμως δεν ερμηνεύει τις κινήσεις πλανητών και άστρων. Η εγγύτητα Πλούτωνα, Κρούνου, Ερμή και Άρη δεν μπορεί να φέρνει κάτι καλό».

Ο Κλέμενς Λούντβιχ θεωρεί ότι το ζενίθ της πανδημίας πέρασε τον περασμένο Νοέμβριο: «Την επόμενη χρονιά δεν θα έχουμε τόσο δραματικές εξελίξεις. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το 2021». Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αστρολόγων θεωρεί ωστόσο ότι η επόμενη χρονιά θα μονοπωληθεί από την αντιπαράθεση του νέου και με το παλιό και δίνει ως παράδειγμα την τηλεργασία και τα διαδικτυακά σχολικά μαθήματα: «Το κύριο ζήτημα θα είναι ποια από τα νέα μέτρα θα διατηρήσουμε και ποια όχι».

Τέλος, σύμφωνα με την Εταιρία Επιστημονικής Εξέτασης Παραεπιστημών κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς εξετάστηκαν περισσότερα από 100 κείμενα με προγνώσεις από βιβλία, αστρολογικούς καζαμίες, ιστοσελίδες, βίντεο, ιστολόγια ή εφημερίδες. Στην αξιολόγηση οι ειδικοί της γερμανικής GWUP παίρνουν τοις μετρητοίς όσα διαβάζουν, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η πρόβλεψη. «Μια πραγματική πρόβλεψη θα πρέπει να είναι γραμμένη με σαφήνεια χωρίς ήξεις, αφήξεις και να εξηγεί τι θα συμβεί, πότε και που», λένε οι ειδικοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr