Μετά από πολλούς μήνες αδράνειας λόγω lockdown επιστρέφουν δυναμικά τα θερινά σινεμά και οι συναυλίες. Ήδη από σήμερα η αποστολή των SMS αποτελεί παρελθόν, οδηγώντας στη μετά lockdown εποχή, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που οι παραπάνω δραστηριότητες θα ανοίξουν.

Συγκεκριμένα, τα θερινά σινεμά θα ανοίξουν την Παρασκευή 21 Μαΐου, ενώ ακολουθούν οι ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους την Παρασκευή 28 Μαΐου.

«Στη νέα αυτή καθημερινότητα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γιατί μπορεί πλέον να μην ισχύουν για παράδειγμα περιορισμοί στην κυκλοφορία, όμως υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία όλων μας, παραμένουν σε ισχύ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους τηρούμε με συνέπεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η Επιχείρηση «Ελευθερία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυρπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Μπορεί σταδιακά να κάνουμε βήματα στην κανονικότητα, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε επιμελείς. Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και κάθε απροσεξία μας δρα προς όφελός του», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. Τηρούμε τους κανόνες, γιατί αυτοί αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας απέναντι στον ιό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας».

Τι ισχύει για τα θερινά σινεμά

Από την Παρασκευή 21 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά και προβλέπονται τα εξής:

  • Κενό χώρο (κενή θέση) ανά δύο καθήμενους και πληρότητα μέχρι 75%,
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος,
  • Μη διεξαγωγή διαλείμματος κατά την προβολή,
  • Υποχρεωτική ταξιθεσία και
  • Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σήμερα άνοιξαν τα μουσεία – Πότε ανοίγουν οι συναυλίες και οι παραστάσεις

Από σήμερα επαναλειτουργούν και τα μουσεία με τους εξής κανόνες:

  • 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων,
  • 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά και επισκέψεις ομάδων έως 8 ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, που αφορά σε συζύγους/συμβιούντες και τέκνα.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από την Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις  για τις εκδηλώσεις και τις δεξιώσεις, ιδιαίτερα για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr