Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η αντοχή του ΕΣΥ που με 562 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ σήμερα, έχει φτάσει, και σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει τα όριά του. Μετά τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που έχουν γεμίσει, έχει έρθει σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η σειρά της Θεσσαλίας και της Στερεάς που τα κρεβάτια γεμίσουν κατευθείαν μόλις αδειάσουν.

Σήμερα καταγράφηκαν ακόμα 2.135 μολύνσεις και 101 θάνατοι. Η μικρή μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ωστόσο, δεν θα σημάνει και μείωση στους νοσηλευόμενους, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητες άρσης του lockdown σίγουρα μετά τις 31 Νοέμβρη. Τα στοιχεία που μελετά για την σταδιακή άρση της καραντίνας είναι είναι συγκεκριμένα, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, να βλέπει μια βραδεία πτώση των κρουσμάτων στα τελευταία τεστ της τάξης του 11%.

Η σύγκριση αυτή αφορά στην σημερινή ημέρα, με την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σήμερα 24/11 έγιναν περίπου 32.500 τεστ κοροναϊού, ενώ μία εβδομάδα πριν, 17/11 περίπου 31.000 τεστ.

Έτσι, με λίγα περισσότερα τεστ το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν λιγότερα νέα κρούσματα (σ.σ. 2.135 σήμερα έναντι 2.422 τεστ την προηγούμενη εβδομάδα) κι αυτό είναι ένα πρώτο, καλό νέο για την επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης. Βέβαια, όσο καλά και αν είναι τα νέα σήμερα, αυτό που έχει σημασία είναι η καλή πορεία να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ώστε να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Την Πέμπτη οι αποφάσεις

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο έχει αποφασίσει να περιμένει λίγες ημέρες ακόμα για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για την άρση του lockdown και τη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου παραμένει, ενώ τα SMS στο 13033 αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ και στο νέο έτος. Αναφορικά με τα σχολεία έχουν εκφραστεί και διαφορετικές απόψεις, χωρίς να αλλάζουν ωστόσο τον μέχρι τώρα πρσανατολισμό της κυβέρνησης. Ο κ. Εξαδάκτυλος για παράδειγμα ανέφερε πως θα ήταν πρόωρο ένα τέτοιο άνοιγμα.

Οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν την Πέμπτη, ενώ η ανακοινώσεις θα γίνουν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr