Άρειος Πάγος: Άμεση εισαγγελική έρευνα, όπου μάλιστα το ζήτησε και ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να υπάρξει έρευνα στη διαρροή των στοιχείων

Άμεση εισαγγελική έρευνα, όπου μάλιστα το ζήτησε και ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να υπάρξει έρευνα στη διαρροή των στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθούν τα άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν την Εισαγγελία όπου την αναφέρουν ως «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Άπτεται θεμάτων εθνικής ασφαλείας

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας καθώς και στον τρόπο που διέρρευσαν στοιχεία για την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr