Αρχαία μνημεία: Ένα φανταστικό σύμπαν όπου «θρυλικά μνημεία θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει στο σήμερα, αν γνώριζαν την ασφάλιση».

Οι άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου έχουν δημιουργήσει θαυμαστά έργα. Πολλά αρχαία μνημεία προκαλούν δέος όταν τα κοιτάμε σήμερα, όμως μοιάζει ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε πολλά από αυτά να τα δούμε ποτέ, καθώς είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς ή με το πέρασμα του χρόνου έχασαν ένας μέρος της αίγλης τους.

Βεβαίως όσα από αυτά έχουν επιβιώσει συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Αρχαία μνημεία: Ένας γραφίστας ανέλαβε να τα «αναγεννήσει» στο σήμερα για την καμπάνια μιας εταιρείας

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, όπως λένε. Και ενώ έχουν γραφτεί τόσα πολλά πράγματα για αυτά τα φοβερά ιστορικά μνημεία, πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν πώς θα έμοιαζαν αν είχαν διατηρηθεί στο σήμερα. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να «ζωντανέψουν» την ιστορία μέσα από την εικόνα, με στόχο να επαναφέρουν έστω και έτσι το ένδοξο παρελθόν στο παρόν έτσι ώστε να καταλάβουμε κι εμείς πώς θα έμοιαζαν κάποια εμβληματικά μνημεία αν είχαν καταφέρει να διατηρηθούν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Ο Evgeny Kazantsev είναι γραφίστας και όταν του ανατέθηκε να δημιουργήσει μία διαφημιστική καμπάνια για μια ασφαλιστική εταιρεία, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φανταστικό σύμπαν όπου «θρυλικά μνημεία θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει στο σήμερα, αν γνώριζαν την ασφάλιση». Αυτό ήταν το βασικό σλόγκαν της καμπάνιας του Evgeny, οποίος τοποθέτησε ένδοξα μνημεία στο σήμερα. Η ιδέα αποδείχθηκε αρκετά έξυπνη και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και από διαφημιστικής πλευράς αλλά και καλλιτεχνικής.

Αρχαία μνημεία: Δείτε τα εντυπωσιακά δημιουργήματα της αρχαιότητας προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή

Αρχαία μνημεία

Ο Κολοσσός της Ρόδου

Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο

Αρχαία μνημεία

Ο Μεγάλος Ναός στην Πέτρα

Αρχαία μνημεία

Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Αρχαία μνημεία

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Η Ακρόπολη της Αθήνας

Ο Πύργος της Βαβέλ

Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Το Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Taqi ad-Din στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr