«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται, ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται, ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το δημοσίευμα του Guardian που αναφέρεται σε ομάδα ειδικών η οποία χειραγωγεί τις εκλογές.

«Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία. Αν έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή, είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να οικοδομήσει μια πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», σημείωσε.

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες»

«Στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τη βαρύτητα των δημοσιευμάτων αυτών και θα κάνει αυτά που είναι να κάνει, αλλά επί της ουσίας είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κάποιος ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες αλλά μακριά από την πραγματικότητα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας.

Οικονόμου για επίσκεψη Μπλίνκεν: Σημαντική επίσκεψη, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας περιόδου

Για την επίσκεψη Μπλίνκεν ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι μια σημαντική επίσκεψη και ότι οι σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας περιόδου. «Η Ελλάδα πάντα επιδιώκει την συνεννόηση, επιδιώκει συνθήκες σταθερότητας και ηρεμίας. Έχουμε αναδείξει τα ειλικρινή και αυθεντικά συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών προς τον τουρκικό λαό, έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μας χωρίζει τίποτα με τον τουρκικό λαό και προς την τουρκική ηγεσία έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της διαφοράς που έχουμε, δεν είναι η ένταση, η προκλητική ρητορική, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπάρχουν άλλοι δρόμοι και άλλοι οδοί. Η Ελλάδα επιδιώκει την σταθερότητα και ταυτόχρονα βεβαίως είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά την διεκδίκηση την υπεράσπιση της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα επιδόματα που ανακοινώνει η κυβέρνηση έχουν να κάνουν με το χρόνο των εκλογών είπε «Ανακοίνωσα επτά ακόμη πολιτικές στήριξης της ελληνικής κοινωνίας τις οποίες δεν πιστεύω ότι θεωρεί κάποιος ότι είναι περιττές δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο δοκιμασίας για μεγάλα κοινωνικά στρώματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr