Απάντηση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Απάντηση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «δεν πείθει κανέναν» με τα μυθεύματα, τις κατασκευές και την προπαγάνδα του.

«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία, με μυθεύματα, με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ και αντιστέκεται επίμονα», τόνισε ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές θέσεις δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι «είναι ανυπόστατοι και ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Ελλάδα έχει καταφέρει να κάνει όσα χρειάζονται «για να ανέβουμε πολλές, πολλές, πολλές ‘’πίστες’’ γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά.

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση. «Εμείς δεν προκαλούμε. Είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά είμαστε απολύτως ανυποχώρητοι στα θέματα της εθνικής κυριαρχίας και είμαστε και απολύτως ικανοί να διαχειριστούμε την κάθε απειλή με αποτελεσματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θεοδωρικάκος στη Σύνοδο Υπουργών Εσωτερικών: Βάρβαρη η συνεχής εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατήγγειλε σήμερα στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια» την προκλητική και συνεχή εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία. Ενημερώνοντας εκτενώς τους ομολόγους του για τις επικρατούσες συνθήκες στα Ευρωπαϊκά σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία στον Έβρο, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο θλιβερό περιστατικό με τους 92 μετανάστες, τους οποίους η τουρκική στρατοχωροφυλακή οδήγησε γυμνούς και τραυματισμένους στην ελληνική όχθη του ποταμού. Διαβεβαίωσε δε, πως η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Εξερχόμενος από τη Σύνοδο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα μετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών στη διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου κεντρικό θέμα της ατζέντας αποτελεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τα γειτονικά κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια των οποίων υποστηρίζουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε στενότατη και δημιουργική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα αστυνόμευσης και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr