Ο διευθύνων σύμβουλος της Yelp, Jeremy Stoppelman, δήλωσε στο Twitter ότι η απόφαση του δικαστηρίου «θέτει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών», προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά».

Η άμβλωση δεν θα γίνει αυτόματα παράνομη στις ΗΠΑ – αλλά οι επιμέρους πολιτείες θα μπορούν πλέον να αποφασίζουν εάν και πώς θα επιτρέψουν τις αμβλώσεις.

Συνολικά 13 πολιτείες έχουν ήδη ψηφίσει «νόμους ενεργοποίησης», οι οποίοι τίθενται σε ισχύ μετά την ανατροπή του Roe v Wade, για να απαγορεύσουν την άμβλωση.

Περισσότερες από 20 πολιτείες κάνουν κινήσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher.

Αντιμέτωπες με νομικές επιπτώσεις – Ποιοι απειλούν

Οι εταιρείες που προσφέρουν να καλύψουν το κόστος του ταξιδιού σε άλλη πολιτεία για τη διαδικασία είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους κατά των αμβλώσεων.

Νομοθέτες στο Τέξας έχουν ήδη απειλήσει τη Citigroup και τη Lyft με νομικές επιπτώσεις, ενώ ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας Ματ Ρινάλντι προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους να μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Citi .

Η άμβλωση είναι ένα εξαιρετικά διχαστικό ζήτημα στις ΗΠΑ. Μια πρόσφατη έρευνα της Pew διαπίστωσε ότι το 61% των ενηλίκων λέει ότι η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη όλες ή τις περισσότερες φορές, ενώ το 37% λέει ότι πρέπει να είναι παράνομη όλες ή τις περισσότερες φορές.

Πηγή: pagenews.gr