Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων την Δευτέρα, ωστόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), εκφράζει την ανησυχία της για τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, σε συνεντεύξεις του επιμένει ότι το διάστημα που τα σχολεία δεν λειτουργούσαν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο Cnn.gr, o κ. Κικινής σημειώνει ότι «δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις των δασκάλων. Η βασική πρόταση που είχαμε κάνει από το Σεπτέμβριο για την ελάττωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα δεν έγινε τότε, δεν γίνεται και τώρα». Για τη ΔΟΕ η μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα είναι πολύ σημαντική, ειδικά τώρα το χειμώνα που λόγω συνθηκών τα παράθυρα των τάξεων παραμένουν κλειστά, γεγονός που δημιουργεί μία πιο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα

Άργησε η πλατφόρμα για τα τεστ

Αναφορικά με τα τεστ για τον κορωνοϊό που θα μπορούν αν κάνουν οι εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επισημαίνει: «Το δεύτερο που πρέπει να πούμε είναι ότι η κυβέρνηση δεν άνοιξε νωρίς την πλατφόρμα για να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς και αυτό έγινε τελευταία στιγμή. Είναι κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Χθες Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί πήγαν στα σχολεία μετά από όλο το διάστημα της απουσίας τους και αν κάποιος από αυτούς ήταν θετικός στον ιό και δεν το γνώριζε, ήδη θα έχει γίνει ζημιά».

Σύμφωνα με τον κ. Κικινή, «θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη ο έλεγχος σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Επίσης αυτά τα τεστ θα πρέπει να επεκταθούν σε όλη τη σχολική κοινότητα και στους μαθητές με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, ώστε να έχουμε δεδομένα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο σχολικό χώρο».

Ο κ. Κικινής τονίζει ακόμα πως υπάρχουν ελλείψεις στο κομμάτι της καθαριότητας κάτι που θα έπρεπε να έχει λυθεί.

«Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μία μέριμνα – αν τελικά λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία γιατί πολύ φοβόμαστε ότι θα μπούμε σε μία λογική ακορντεόν και αυτό θα είναι το χειρότερο- για μία κατάσταση η οποία δεν ήταν αυτή η οποία θα έπρεπε να είναι σε μαθησιακό επίπεδο. Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπάρξει μείωση της ύλης που θα πρέπει να θεωρείται ως διδαχθείσα έτσι ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν από μία ενιαία αφετηρία του χρόνου» τονίζει ο κ. Κικινής.

«Πάμε για ένα άνοιγμα το σχολείο με πολλές επιφυλάξεις γιατί επιπλέον είδαμε και το πρωτοφανές φαινόμενο να προηγείται η εξαγγελία από την κυβέρνηση του ανοίγματος όλων των σχολικών μονάδων. Στη συνέχεια και με πολλές αντιρρήσεις όπως έχουμε μάθει είδαμε τους λοιμοξιολόγους να καταλήγουν στο άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων.

Εμείς λέγαμε πάντα ως Διδασκαλική Ομοσπονδία ότι συντασσόμαστε πίσω από τις απόψεις των λοιμωξιολόγων Σε αυτή την περίπτωση για πρώτη φορά όλα έγιναν ανάποδα. Ακόμη και τώρα βλέπουμε διακεκριμένους λοιμωξιολόγους να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε ότι θα έπρεπε τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις 25 Ιανουαρίου. Όλα αυτά προκαλούν μία επιφυλακτικότητα.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr