«Η χώρα μας έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι έχουν ετοιμαστεί τάξεις υποδοχής, ενώ απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής.

Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της, για τα παιδιά του πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία. Ήδη έχουν ξεκινήσει να εγγράφονται σε ελληνικά σχολεία Ουκρανοί μαθητές που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή. Κάποιοι εξ αυτών κυρίως όσοι προέρχονται από πόλεις με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως είναι η Μαριούπολη, η Οδησσός και το χωριό Σαρτανά, έχουν και γνώση κάποιων ελληνικών.

Όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

«Η χώρα μας έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι έχουν ετοιμαστεί τάξεις υποδοχής, ενώ απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής. Επιπλέον σε συνεργασία με τη UNICEF επιλύονται και θέματα διερμηνείας.

Πάνω από 1000 ανήλικοι από την Ουκρανία στη χώρα μας 

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την εμπόλεμη Ουκρανία. Όσοι προέρχονται από την ομογένεια και έχουν κάποια γνώση ελληνικής θα ενσωματωθούν εύκολα στη σχολική κοινότητα ενώ θα δημιουργηθούν και τάξεις υποδοχής.

Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν και οι περίπου 20 Έλληνες εκπαιδευτικοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουκρανία αμέσως μόλις ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει χτύπημα στη χώρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό της από τα καταφύγια, είχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε ότι χθες Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό της, ο οποίος βρισκόταν σε καταφύγιο, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

 “Ομάδα κρούσης”

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «ομάδα κρούσης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία πρώτα θα καταγράψει τις ανάγκες της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας και από την άλλη θα συγκεντρώσει προσφορές από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς, «για να μη στερηθεί κανείς το πολύτιμο αγαθό στην εκπαίδευση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr