Ανδρουλάκης – Παπανδρέου στο pagenews.gr: Λίγο πριν τη «μάχη» της Κυριακής οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα με δήλωσή τους στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου.

Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης και κ. Γιώργος Παπανδρέου στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ανδρουλάκης – Παπανδρέου στο pagenews.gr: Δείτε τι δήλωσαν οι δύο υποψήφιοι

Νίκος Ανδρουλάκης στο pagenews.gr: Η μαζική σας συμμετοχή, αποδεικνύει ότι μπορούμε με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή

O Ευρωβουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στο pagenews.gr τα εξής:

Η μαζική συμμετοχή 270.000 δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών στις εκλογές μας την περασμένη Κυριακή έστειλε μήνυμα ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά που έδωσαν το «παρών» και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητώ ισχυρή εντολή και καλώ ξανά τα παλιά μας μέλη, φίλους, παλιούς ψηφοφόρους που μας στήριξαν να έρθουν και αυτή την Κυριακή. Η μαζική σας συμμετοχή, αποδεικνύει ότι μπορούμε με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή, απέναντι στον άγονο δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου θα κάνουμε μαζί το δυναμικό άλμα προς τα εμπρός.

Ανδρουλάκης

Γιώργος Παπανδρέου στο pagenews.gr: Αυτήν την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στο pagenews.gr τα εξής:

Αυτήν την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Οι 270.000 συμπολίτες μας που προσήλθαν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, καλούνται να αποφασίσουν κυρίαρχα, αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα για την ιδεολογική ταυτότητα και τον πολιτικό προσανατολισμό του Κινήματός μας. Να θέσουν τις βάσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού προγράμματος που θα αλλάξει εκ θεμελίων την πατρίδα μας.

Θα επιλέξουμε την εκ βάθρων αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός ή θα εξυπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν το Κίνημα μας μικρό, βολικό και ελεγχόμενο;

Θέλουμε ένα Κίνημα μεγάλο, πλατύ και πολιτικά αυτόνομο που θα συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την ανάκαμψή του;

Το διακύβευμα του δευτέρου γύρου είναι σαφές: Ποια ηγεσία θα ανασυστήσει εδώ και τώρα από τα κάτω, συμμετοχικά, την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα; Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του χρόνου. Οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες ζητούν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο κυβέρνηση.

Παπανδρέου

Ζητούν ένα προοδευτικό αντίβαρο στη συντηρητική και πελατειακή κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Ζητούν διέξοδο από την κομματική γραφειοκρατία, την ιδεολογική και προγραμματική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ζητούν αλλαγή εποχής και παραδείγματος, όχι απλά μία αλλαγή φρουράς σε κομματικά όργανα.

Ζητούν ένα ανοιχτό και συμμετοχικό κόμμα, με δυναμική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα έρθει σε διάλογο με τα κοινωνικά κινήματα, που θα εκφράσει χωρίς αστερίσκους προοδευτικά αιτήματα για τους ευάλωτους και αδύναμους, τους «μη ορατούς» από ένα σύστημα που εμμένει στην αναπαραγωγή πάσης φύσεως ανισοτήτων.

Πρώτιστη μέριμνά μου είναι η συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης και ο συγχρονισμός της με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας αφορά και την Ελλάδα. Αν κλειστούμε στον εαυτό μας, αν οχυρωθούμε πίσω από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, που μόνη στόχευση έχουν την διανομή και όχι την αλλαγή της εξουσίας, τότε οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν και θα έχουμε χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε την παράταξή μας και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ζητώ από τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες εκ νέου την ψήφο τους. Γνωρίζουν την πολιτική μου διαδρομή, γνωρίζουν τους πολιτικούς αγώνες που έχω δώσει, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, πάντοτε με γνώμονα τις αξίες μου, δίχως να υπολογίσω το πολιτικό κόστος, δίχως να λογαριάσω το προσωπικό μου συμφέρον.

Δεσμεύθηκα ότι θα δώσω τον αγώνα για την ψυχή αυτής της παράταξης. Και σε αυτόν τον αγώνα καλώ όλες και όλους.

Ο αγώνας των ιδεών είναι διαρκής, ανυποχώρητος. Και πάντοτε νικηφόρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr