Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» όπου μίλησε τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες

Αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

«Από τη στιγμή που εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ερώτηση που γίνεται είναι με ποιον θα έκανα συγκυβέρνηση. Εγώ ξεκαθάρισα πως για εμένα υπάρχει μια ασέβεια από τον κ. Μητσοτάκη προς το Σύνταγμα, διότι όπως είπαν τους ενδιαφέρουν οι πρώτες κάλπες. Για εμένα, αυτό είναι θεσμική ασέβεια.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας, είπε πως δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Αυτό που αποδεικνύουν είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα αλλά να ξανακυβερνήσουν.

Εμείς λέμε πως εάν από την πρώτη Κυριακή έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό, θα βάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες σε ένα πλαίσιο ώστε η χώρα να έχει κυβέρνηση με σταθερότητα και προοπτική. Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι προτεραιότητές μας δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση. Εγώ δεν θα κάνω κυβέρνηση για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών προσώπων.

«Κουλτούρα συναίνεσης, όχι μοίρασμα εξουσίας»

»Τα συστήματα εξουσίας που χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν λειτουργήσει εις βάρος του λαού. Εμείς μιλάμε για μια κουλτούρα συναίνεσης και όχι για μοίρασμα εξουσίας. Η μόνη τους αγωνία είναι να εμποδίσουν την ανάταξη της Δημοκρατικής παράταξης με τα ίδια επιχειρήματα. Εγώ με τους ανθρώπους της Αριστεράς έχουμε κοινές αγωνίες, με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι. Είναι συμπεριφορά κόμματος της Αριστεράς ο νόμος που εμποδίζει εγκληματίες νεοναζιστές να συμμετέχουν με κόμμα στις επόμενες εκλογές; Είναι προοδευτικό να επιτίθεται με fake news σε μένα, αφήνοντας υπονοούμενα πως εγκατέλειψα το θέμα τον υποκλοπών;

Το πώς θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, δεν είναι στο χέρι μας αλλά στο χέρι του ελληνικού λαού. Εάν το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, θα βάλουμε τις πρώτες κοινωνικές και εθνικές προτεραιότητες ώστε να δημιουργηθεί κυβέρνηση».

Πηγή: pagenews.gr