Ανδρουλάκης: «Δεν θέλω η νέα γενιά της Ελλάδας να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, αλλά μια νέα γενιά προοπτικής η οποία θα παράξει πλούτο».

«Προσπαθώ να ενώσω όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ. Να υπάρχουν νέοι οι οποίοι έχουν και επάρκεια και θάρρος να αμφισβητήσουν κατεστημένα. Είναι κρίσιμο η παράταξή μας να ξανα-αμφισβητήσει κατεστημένα, μικρά ή μεγάλα, συμφέροντα που κρατούν την Ελλάδα μας δεμένη πίσω», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ανδρουλάκης

Η νέα γενιά θέλω να παράξει πλούτο

«Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω όλους τους παλιούς μας ψηφοφόρους οι οποίοι έφυγαν από την παράταξή μας για πολλούς λόγους, γιατί πληγώθηκαν. Είμαι έτοιμος να αγκαλιάσω τους νέους ψηφοφόρους που δεν μας έχουν ψηφίσει ποτέ, αλλά έχουμε κοινές αγωνίες για την καθημερινότητα, τις ανισότητες. Δεν θέλω η νέα γενιά της Ελλάδας να είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, αλλά μια νέα γενιά προοπτικής η οποία θα χτίσει τις οικογένειές της, θα παράξει πλούτο, θα πάμε σε μια νέα εποχή κοινωνικής κινητικότητας. Όλους αυτούς τους αγκαλιάζουμε», πρόσθεσε. Διαχώρισε ωστόσο «όσους έφυγαν για λόγους οπορτουνιστικούς, για λόγους να κρατήσουν μια θέση εξουσίας, να μην είναι σε καμία φάση αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι πολιτικό για μένα, είναι αξιακό το ζήτημα».

Σχετικά με την προσωπική του πολιτική πορεία, ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Είμαι δύο φορές εκλεγμένος ευρωβουλευτής, με έχουν τιμήσει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι. Δεν ανέβηκα σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ελίτ, ούτε ήμουν φορέας του πελατειακού κράτους, δεν έχω χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ των φόρων του ελληνικού λαού για πελατειακούς λόγους. Έφτασα εδώ με τον αγώνα μου».

Οι βουλευτικές εκλογές θα μας εκπλήξουν

Το ΚΙΝΑΛ διαφέρει από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στηρίζει ο κ. Ανδρουλάκης: «Αυτό είναι λοιπόν το πεδίο που ομογενοποιεί τις δικές μας αγωνίες, με τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών. Γι’ αυτό βλέπετε μεγάλες συγκεντρώσεις, μεγάλο ενδιαφέρον και στις δημοσκοπήσεις μια αλλαγή του κλίματος. Αν όλα αυτά λοιπόν μετά τις 5 και τις 12 γίνουν ένα μεγάλο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ενωμένο, με ανανέωση, με σύγχρονο πρόγραμμα, πιστεύω ότι στις βουλευτικές εκλογές θα σας εκπλήξουμε».

Ανδρουλάκης

«Πιστεύω ότι το κόμμα μας μπορεί να γίνει κόμμα εξουσίας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, με μια ανταγωνιστική παραγωγική βάση, με βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Γιαπολλές καλές δουλειές για όλους και με ένα στοχευμένο κοινωνικό κράτος χωρίς πελατειακή μορφή. Και βέβαια πολιτικές οι οποίες αφορούν σημαντικά εθνικά θέματα που είναι και το δημογραφικό. Δηλαδή πείτε ότι αυτή τη στιγμή εμείς αποτυγχάνουμε. Ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας; Θα συνεχίσει η ΝΔ μια συντηρητική πολιτική για λίγους και από την άλλη οι πολλοί θα ακούνε λαϊκισμούς, δημαγωγίες, άνευ σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι έναμακροπρόθεσμα σταθερό, ουσιαστικό, καλό σενάριο».

Αντίθετα, ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει πραγματικά, ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι χρήσιμη: «Πάρτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην Πορτογαλία. Ο πρωθυπουργός πήρε 2,4 δισ. από τα δάνεια του Ταμείου ανάκαμψης και εξήγγειλε πρόγραμμα 6.800 κατοικιών για νέα ζευγάρια ώστε να τις ενοικιάσουν με χαμηλό κόστος για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. 13.000 κλίνες σε εστίες Πανεπιστημίων, ώστε οι νέοι Πορτογάλοι να κάνουν επιλογές πέρα από το πορτοφόλι του πατέρα τους, γιατί τα ενοίκια καλπάζουν. Γιατί δεν γίναν αυτά εδώ; Διότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει άλλον προσανατολισμό», τόνισε κλείνοντας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr