Αναστασιάδης Κύπρος: Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της Κύπρου για τα χρυσά διαβατήρια κατά την τελετή ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε συγγνώμη για το θέμα των χρυσών διαβατηρίων. Η Κύπρος είχε μέχρι σήμερα γίνει η χώρα με τα περισσότερα χρυσά διαβατήρια.

«Δεν διστάζω, με παρρησία, να απολογηθώ και να ζητήσω τη συγγνώμη του λαού για τα δικά μας λάθη, τα οποία έγιναν η αιτία να προκληθεί μια πρωτοφανής πολιτική οξύτητα που στις πλείστες περιπτώσεις υπερέβαινε τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, με απαξιωτικούς ισχυρισμούς, προσωπικές επιθέσεις και κατασυκοφάντηση τόσο του ιδίου όσων και μελών της κυβέρνησης μου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Για το κυβερνητικό του έργο

Με αφορμή την τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για το κυβερνητικό έργο που έχει συντελεστεί, καθώς συμπληρώνονται 8 χρόνια διακυβέρνησης. Ο πρόεδρος προέβη σε απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα πολιτογραφήσεων λέγοντας:

«Δεν παραγνωρίζω πως, παρά τα όσα θετικά έχουν επιτευχθεί, αναπόφευκτα, έχουν διαπραχθεί και λάθη. Οφείλω να είμαι ειλικρινής και να παραδεχθώ, με αυτοκριτική διάθεση, τις αστοχίες που παρατηρήθηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης σε επιμέρους τομείς πολιτικής. Το πλέον σημαντικό είναι το θέμα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Είναι καλά γνωστό πως το Πρόγραμμα υιοθετήθηκε επί διακυβέρνησης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και εν συνεχεία επί διακυβερνήσεως του αειμνήστου Δημήτρη Χριστόφια και βεβαίως, συνεχίστηκε επί της παρούσης.

Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας το 2013

Όπως είναι επίσης γνωστό, πως το 2013 ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, μας ανάγκασε στη διαμόρφωση ελκυστικότερων κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων μέσω του Προγράμματος.

Δυστυχώς και το ομολογώ, δεν υπήρξε η αναγκαία επιμέλεια από την κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση των κενών, των ελλείψεων και των αδυναμιών ενός Προγράμματος που, από την αρχή υιοθέτησης του το 2007, λόγω ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου και του επιβαλλομένου εποπτικού ελέγχου, έτυχε κατάχρησης από επιτήδειους.

Προσφάτως, εξεδόθη η τελική έκθεση και το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, υπό τον κ. Μύρωνα Νικολάτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr