Ο κ. Φλέικ αναδημοσίευσε στο προφίλ του στο twitter την υποδοχή του Νίκου Δένδια από τον Τούρκο ομόλογό του, στα Άδανα.

Στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αντιόχεια, όπου συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε το βλέμμα του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ. Ο κ. Φλέικ αναδημοσίευσε στο προφίλ του στο twitter την υποδοχή του Νίκου Δένδια από τον Τούρκο ομόλογό του, στα Άδανα.

«Είναι υπέροχο» σχολίασε.

Δένδιας-Τσαβούσογλου: «Οι σχέσεις γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες»

Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη νότια Τουρκία, μετά από αυτοψία στις πληγείσες από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ περιοχές, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα (6/2). «Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες ώρες», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρετώ τον αξιότιμο φίλου μου τον Νίκο Δένδια, τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και θέλω να τον ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά, για την επίσκεψη του που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Η σημερινή παρουσία του κ. Δένδια, δείχνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, προς του Τούρκους. Η Ελλάδα ήταν μία από τι πρώτες χώρες, που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό, με τις Τουρκικές Αρχές για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές Αρχές δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε στη συνέχεια: «Η Ελλάδα έστειλε αμέσως σωστικά συνεργεία και αεροσκάφη, ώστε να παράσχει βοήθειες στις σεισμόπληκτες περιοχές. Επίσης ένας άλλος φίλος μας από την Ελλάδα, ο κ. Στυλιανίδης, ήρθε και αυτός με ένα αεροσκάφος και επισκέφθηκε την περιοχή μας. Πριν από λίγο επισκεφτήκαμε και την αποστολή της ΕΜΑΚ. Επιχείρησαν στην περιοχή 7 ολόκληρες ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τους ευχαριστήσαμε για αυτό. Παρακολουθήσαμε ότι μετά από της κάθε ζωής, του κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνο οι Έλληνες που βρίσκονταν εδώ πέρα στις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά είδαμε ότι χάρηκαν όλοι οι Έλληνες. Οι σχέσεις της καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr