Στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και το περιβάλλον και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο». Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ζητώντας αυξήσεις και μονιμοποιήσεις για τους εργαζόμενους, ενώ έβαλε κατά της κυβέρνησης για «επικοινωνιακά παιχνίδια». Ακόμα ζήτησε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει τις δηλώσεις των κ. κ.  Γεραπατρίτη και Γεωργιάδη.

Μην σκοτώνετε την κοινή λογική

«Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε είναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική» είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν καλύπτει και συμμερίζεστε δηλώσεις υπουργών του όπως των κ.κ. Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.

«Μην λειτουργείτε σαν να απευθύνεστε σε κρετίνους. Να μην βγαίνουν οι υπουργοί σας στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Αντί να μας λένε ότι είναι θλιμμένοι, λένε ότι πανηγυρίζουνε επειδή υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι.

Ο πιο κοντινός σας υπουργός ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε και είπε ότι αν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί».

«Ενσυναίσθηση χρειάζεται και όχι πλήρη απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης. Τι συμπεριφορά είναι αυτή; Θα δώσετε μια εξήγηση; Συμμερίζεστε αυτές τις δηλώσεις των υπουργών σας;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Επικοινωνιακά παιχνίδια η μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών στις ΜΕΘ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για επικοινωνιακά παιχνίδια λέγοντας ότι ανακοίνωσε χτες και επανέλαβε σήμερα την μονιμοποίηση 300 γιατρών επικουρικών στις ΜΕΘ για να καλύψει τη γκάφα Γεραπετρίτη. «Δεν το είχατε ανακοινώσει το προηγούμενο μήνα; Ποιον κοροϊδεύετε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας  «όλα για την επικοινωνία» γίνονται.

Τι θα γίνει με τους άλλους επικουρικούς γιατρούς και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «με τους άλλους επικουρικούς γιατρούς τι θα γίνει; Τούτη την ώρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι μέσα στις ΜΕΘ. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στα ΤΕΠ. Εκεί που έρχεται το περιστατικό και κανείς δεν ξέρει αν νοσεί από τον ιό. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στις κλινικές covid. Για 60-70 μολυσμένους υπάρχουν 4 γιατροί επικουρικοί. Αυτοί δεν δικαιούνται μονιμοποίησης; Δημιουργείτε περισσότερες ανισότητες».

«Το ίδιο κάνετε με τους ιδιώτες γιατρούς για να τους εντάξετε στο ΕΣΥ» συνέχισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι θα παίρνουν 2000 ευρώ όταν ο επικουρικός γιατρός στο ΕΣΥ παίρνει 1200. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για γιατρούς και μισθούς δύο ταχυτήτων και πρόσθεσε: «Με τα ΒΑΕ τι θα γίνει; Στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι; Στα δημόσια; Με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τι θα γίνει; Αυξήσεις ουσιαστικές στο μισθολόγιο θα γίνουν;».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για παιχνιδάκια καθώς μειώνει κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες Υγείας στον προϋπολογισμό, την ώρα που κάνει συγκρίσεις με τις άλλες χώρες για τους θανάτους.

Μάλιστα αντέκρουσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης για αύξηση των δαπανών Υγείας καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση εντάσσει τις δαπάνες στον ΕΟΠΠΥ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας, δηλαδή τα 700 εκατομμύρια ευρώ για τη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, στις δαπάνες υγείας. «Δεν ντρέπεστε» είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ιδεοληψία αλλά και αναλγησία της κυβέρνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr