Στη Δράμα, η οποία βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, θα βρεθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της πανδημίας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές καθώς και από τους φορείς της πόλης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην πόλη από το Γενικό Νοσοκομείο, όπου ήδη χθες ξεκίνησαν οι πρώτες τρεις αεροδιακομιδές ασθενών με Covid-19.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση και τους διευθυντές κλινικών και στη συνέχεια θα συναντηθεί με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στις 12:30 θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους προέδρους του Επιμελητηρίου Δράμας, του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου Εστίασης και εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ (στο Επιμελητήριο Δράμας) προκειμένου να συζητήσουν τις δραματικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Ένας στους 4 στη Δράμα έχει μολυνθεί»

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς ένας στους 4 πολίτες είναι θετικός στον ιό. Αυτό τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, Ιωάννης Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν. Αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις έχουμε μετατρέψει σε Covid-19».

«Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)» εξήγησε.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε ότι υπάρχουν δύο ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν σήμερα μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς» είπε και έκανε ειδική μνεία στις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Εξήγησε ότι έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές και 25 γιατροί νοσούν από τον κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr